Hyvinvointi on kokonaisuus, johon elinympäristö vaikuttaa merkittävästi. Se, missä elämme, liikumme ja mitä ympärillämme on, vaikuttaa kokemukseen siitä, kuinka hyvä meillä on olla. Kaupungin on kehityttävä hyvinvointi edellä. Vaivaton liikkuminen, lähiluonto ja monipuolinen kaupunkikulttuuri. Ne luovat hyvinvointia.
Elinympäristön vaikutukset hyvinvointiin on otettava huomioon niin rakentamista suunniteltaessa. Kaupunkirakennetta on kehitettävä niin, että turkulaisilla on viihtyisä elin- ja asuinympäristö.
Luonto luo itsessään jo hyvinvointia ja siksi jokaiselle on taattava pääsy luonnon keskelle myös silloin, kun omat jalat ei kanna. Kaikki eivät pääse liikkumaan kävellen tai pyörällä. Toiset tarvitsevat apua päästäkseen ulos ulko-ovesta. Tämä on otettava huomioon uusien rakennusten ja viheralueiden suunnittelussa. Rakentamisen yhteydessä pitää huomioida luontoarvot ja nykyisten viheralueiden säilyttämisen lisäksi myös uusia viheralueita olisi tarpeen lisätä tiheästi asutuille alueille.
Kaupunkialueita ei pidä ylitäyttää kerrostaloilla. Vanhat rakennukset kertovat Turun historiasta ja niitä tulee kunnioittaa, ei tuhota. Vanhoja rakennuksia tulee kunnostaa ja hyödyntää aiempaa tehokkaammin. Uudisrakentamisessa taas tulee suosia puurakentamista, koska se sopii turkulaiseen miljööseen ja on ympäristöystävällinen rakentamistapa.